10 Mayıs 2015 Pazar

ANDY WEİR MARSLI YORUMU



Merhabalar...

   Yine bir kitap yorumu ile sizlerleyim. Bugün yorumlayacağım kitap Goodreads'te 2014 yılının en iyi bilimkurgu kitabı seçildi.
 
    Marslı aslında çıkar çıkmaz hemen aldığım kitaplardan biri hatta Türkçeye çevrilmesini heyecanla bekledim :) Yorumu bu kadar geç girmemin nedeni bazı kişisel sorunlarım yüzünden yazmak için düşüncelerimi toparlayamamam. Ve tabi şiddetli migren ağrıları.

    Gelelim bu muhtesem kitaba...

Öncelikle kitabın kapağından bahsedeyim. İthaki yayınları bu kitabı orijinal kapağı ile  bastı bence
çok iyi oldu. Sizce de kapak çok güzel değil mi ? Ama asıl olay kitabı elimize alınca başlıyor. kitabın dokusu çok farklı nasıl olduğunu tarif etmem biraz zor ama sanki böyle ten dokusu gibi. Ben çok beğendim.
 
    İthaki yayınları bizi şaşırtıyor bu aralar kendilerine çook teşekkür ederiz.

Marslı'ya sınav döneminde başladığım için bitirmem 4 gün sürdü. Normalde 1 günde bitirilebilecek kadar akıcı ve sürükleyici bir kitap.



'' Altı gün önce, Mark Watney Mars'a ayak basan ilk insanlardan biriydi. Şimdi ise, orada ölmesi neredeyse kesin.''

    Kahramanımız Mark Watney Nasa'da çalışan bir astronottur. Görevleri  Ares 3 adlı uzay aracı ile marsa gidip oradan deneyler yapabilmek için örnek toplamaktır. Mars'a gönderildiklerinde önce her sey sorunsuz bir sekilde devam eder fakat yakalandıkları bir kum fırtınası nedeniyle görev iptal edilir Ares 3 e dönerken ekipmandan kopan bir parça Mark'a çarpar ve onu geriye sürükler arkadaşları Mark'ı ararlar fakat bulamayınca istemeyerek de olsa yollarına devam ederler çünkü Mark'ın hayatta kalma olasılığı yok denecek kadar azdır. Ekip uzay aracına binip Marstan ayrılır...
 
    Evet Mark hayatta kalmıştır ve Mars'ta tek başınadır.

Marslı 2015'te film olarak gösterime girecek. Bence kitabı en kısa zamanda okumalısınız.

  Bir sonraki yorumda görüşmek üzere, hoşçakalın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder