27 Ocak 2015 Salı

STEPHEN KİNG GÖZ ( CARRİE ) YORUMU





Herkese merhaba :)

Nasılsınız arkadaşlar umarım iyisinizdir, ben pek bir mutluyum bu günlerde.

Bugün ilk defa bir Stephen King kitabı yorumlamaya çalışacağım gerçekten zor olacak :)

Stephen King'in seri dışında Türkçeye çevrilen tüm kitaplarını okudum ve gerçekten o adama hastayım. Kısa zamanda en sevdiğim kitabı olan O'nun sansürsüz versiyonunu da alacağım.

Gelelim kitaba,,

Öncelikle kitabın kapağına bayıldığımı söylemeliyim.

Ana karakterimiz Carrie White lise son sınıf öğrencisi, aşırı dindar, fazlaca akıl hastası olan annesi ile birlikte yaşamaktadır. Annesi Carrie üzerinde oldukça baskıcıdır ve onu sürekli dua etmesi için dolaba kilitler, bu baskılar Carrie'nin kendine güvenini ve toplumdaki davranışlarını da etkiler.
Carrie herkesin küçük düşürdüğü, alay ettiği, ezik biri. Kim bilebilir ki bu kızın bir canavara dönüşeceğini.. Spoiler vermek istemediğim için daha fazla anlatmıyorum, Şunu söylemeliyim ki kitabı 2 günde bitirdim ve okurken tek bir sayfasında bile sıkılmadım. Kitapta Chis'ten ve sevgilisi Bill'den gerçekten nefret ettim. Sue ve Tommy'i çok çok sevdim. Carrie zaten bebeğim ya özellikle de kitabın sonundaki olaylarda o sahneler gözümde canlandı çok etkileyiciydi  :)

NOT : Kitabı okuduktan sonra filmi de izledim ve filmde kitaba gerçekten bağlı kalınmış bir kaç küçük detay dısında birebir aynıydı. Ben filmi de çok beğendim.


Puanım: 5/5