26 Aralık 2014 Cuma

KASS MORGAN THE 100 YORUMU

Onlar Yalancı, Onlar Hırsız, Onlar Asi, Onlar Kahraman Onlar İnsanlığın Kaderini Belirleyecek 100 Genç...
Yaşanan nükleer felaket dünyanın sonunu getirmiş, bu büyük felaketten sağ kurtulan insanlar 300 yıl boyunca Dünyanın yörüngesindeki bir uzay gemisinde varlıklarını sürdürmüştür.

Tükenmeye yüz tutan kaynaklarla koloniyi ayakta tutmaya çalışan yöneticiler, nüfusu kontrol altında tutmak için en sert tedbirleri almakta, hafif suçlar için bile idam cezası uygulanmaktadır. Öyle ki çocuk suçlular on sekiz yaşına geldiklerinde idam edilmektedir. Ama ölümlerini bekleyen bu gençlerin artık çok önemli bir görevi vardır. Gözden çıkarılmış genç suçlulardan oluşan 100 kişilik bir ekip, geçen zaman içinde yerleşime hazır hale gelip gelmediğini test etmek için Dünyaya gönderilecektir.

 Koloninin geleceği, onların elindedir. 
100 ekibi farklılıklarını, geçmiş hesaplaşmalarını bir kenara bırakıp birleşmeli ve bilinmezlerle dolu Dünyada hayatta kalmaya çalışmalıdır. Ama ihanetler, sırlar, henüz bitmemiş ve yeni başlayan aşklar gün yüzüne çıktıkça bir arada kalmaları gittikçe zorlaşacaktır.


Herkese selam,
Bu gün güz okuma şenliğinde okuduğum son kitap olan the 100 yorumu ile sizlerleyim  :)

Öncelikle kitabı en son ben okudum sanırım o kadar çok yorum yapıldı ki kitap hakkında en sonunda dayanamayıp bende aldım.

İyi ki de almışım o nasıl güzel kitaptı yahu.

Kitabın konusunu kısaca yukardaki tanıtım yazısından anlayabilirsiniz değişik bir konusu var ve benim en sevdiğim kısmı olayların 4 farklı karakterin gözünden anlatması oldu. kitabın baslarında bir 'bu kimdi ya?' falan oldum ama karakterleri tanıdıkça buna alışıyorsunuz.

ben bu kitabı 2 günde bitirdim ve kahretsin ki en heyecanlı yerinde bitti nasıl merak ediyorum şu an anlatamam 2. kitap henüz çıkmadı merakla bekliyorum bende herkes gibi.


Kısaca arkadaşlar bilimkurgu- distopya seviyorsanız bu kitabı mutlaka okuyun.



NOT: Kitabın tasarımı o kadar muhteşem ki sırf onun için bile almalısınız bence. GO! kitaba bu farklı tasarım için teşekkürler.


benim puanım: 4/5



2 yorum:

  1. Mimledim seni ::)

    http://mehtapvekitap.blogspot.com/2015/01/mim-sosyal-medya.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mim için çok tesekkür ederim canım en kısa zamanda yapacağım :)

      Sil